Start nieuw onderzoeksinstituut Sarphati Amsterdam

Wethouder Eric van der Burg heeft namens de gemeente getekend voor de oprichting van Sarphati Amsterdam. Medeoprichters zijn alle kennisinstellingen uit Amsterdam, waaronder: het VUmc, het AMC, de VU, de UvA en de HvA. Sarphati Amsterdam, ‘research for healthy living’ is een uniek wetenschappelijk onderzoeksinstituut in Amsterdam dat zich vooral richt op het onderzoeken van welvaartsziekten, zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten.

Eric van der Burg, wethouder Zorg: “Gezond en sportief leven is al jaren een speerpunt van de gemeente. Iedereen heeft er recht op om zo gezond mogelijk oud te worden. Met Sarphati Amsterdam bundelen we de krachten van verschillende disciplines om Amsterdammers van 0 – 100 jaar gezond in de stad te laten wonen.”

Persbericht GGD Sarphati Amsterdam